Знам много неща за женското приятелство и първото от тях е, че то съществува. То е онова, което ти помага да разбираш себе си повече с всичките си хубави и понякога странни женски черти. Малко (ако има изобщо такива) са щастливите жени, които не се радват на това изключително богатство.

Женското приятелство е като удобна възглавница на синьо диванче, на която можеш да се облегнеш с усмивка или сълзи на очи, в безсмислено-сладки приказки или в сериозни разговори. Само приятелките ти могат да те подкрепят, когато целия свят те остави, и пак да те обичат. Само те могат да стоят с теб до хиляда часа, слушайки те за хиляден път и всеки път с интерес и мнение. Единствено приятелките ти могат да разберат с женските си сетива колко ти е тъжно на душата или да се съгласят да направите пикник под лунното небе.

Усещам как се питаш дали не игнорирам мъжете и тяхната важност в твоя живот с всичко написано. Не, мъжете са солта за всяка жена компания, но е истина и това, че липсата на качествено общуване с други жени може да ти попречи, в която и да било любовна връзка.

Мисля че заради това вече 10 години Cosmopolitan е успешно списание – защото винаги сме се опитвали да бъдем като една истински добра приятелка, която е винаги готова за парти, шопинг и кафе, но и никога не премълчава нещата, които не ти е приятно да чуеш, а трябва. Не е важно толкова, че са минали 10 години, откакто се познаваме, а че сме се променили – към по-хубаво!

 

Детелина

 

 

Тогава и сега

Анджелина Джоли остава ненадминат символ на красота и 10 години по-късно. През миналото десетилетие тя израстна от холивудска звезда до уникален пример за себераздаване. Шакира е пример за същото – талант, красота и филантропия. Такива са жените, които правят живота по-красив! С всички различия помежду си те имат общо – не мислят за света само в термините на лукса, но и застават до нуждаещите се, давайки им най-важното: здравеопазване и образование.